Fonksiyonel Tıp Beslenme Danışmanlığı

easy


Fonksiyonel Tıp Beslenme Danışmanlığı

Fonksiyonel Tıp Nedir?

      Fonsiyonel Tıp son zamanlarda sıkça medya ve sağlık platformlarında bahsi geçen bir başlık haline gelmiştir.  Fonksiyonel tıp, alternatif tıpdan farklı bilimsel bir yaklaşımdır.  Fonksiyonel tıp tamamen bilimsel araştırmalar ve çalışmalara  dayanır. Modern tıp yaklaşımlarından da  farklı olarak;  hastalığı durdurup, baskılamaya odaklanmak yerine  hastalığın altında yatan nedenleri araştırarak iyileştirmeyi amaçlar.

     Fonksiyonel tıp, belirli bir hastalığın kendisini tedavi etmek zorunda kalmadan, işlev bozukluğu ve dengesizlik kalıplarına odaklanır. Hastalıkları teşhis etmek ve tedavi etmek için, bir bütün olarak genetik, çevre ve yaşam tarzımızın nasıl etkileşime girdiğine dair en güncel bilimsel bilgiyi kullanır. Fonksiyonel tıp, kişinin sahip olduğu hastalığı değil, hastalığı olan kişiyi tedavi eder. Hastalığın kök nedenini belirlemek, fonksiyonel tıp modelinin önemli bir bileşenidir ve bunu, kişiyi bütünsel bir çerçeve içinde ve biyolojik sorunlarını inceleyen bir sistem biyolojisi yaklaşımı kullanarak başarır.

      Neredeyse  bütün hastalıkların temeli  kronik inflamasyondur. Fonksiyonel tıp kronik inflamatuar hastalıklara odaklanır. Organ odaklı değil sistem odaklı çalışarak hastalığın tedavisinden çok kök sorunun ortadan kalkmasını destekler. Kronik bir hastalığınız varsa, hastalığınızın tedavi edilmesi ve tekrarlamasının önemlenmesinde fonksiyonel tıp size destek olabilir.

Fonksiyonel Tıpta Diyet Yaklaşımı

       Fonksiyonel tıp diyetisyenleri olarak bizler tam da yukarıda açıkladığımız noktada devreye giriyoruz. Fonksiyonel tıp bütüncül yaklaşım gerektirir, bu nedenle bir fonksiyonel tıp hekimi ve fonksiyonel tıp diyetisyeni ile koordineli çalışmak hastalıkların iyileşmesi sürecine büyük katkı sağlamaktadır. Günümüzde fonsiyonel tıpta beslenme, modern tıp yaklaşımının aksine tedaviye destek amaçlı değil, tedavi sürecinin asıl odaklandığı nokta haline gelmiştir.  Bu nedenle bağırsak florası, mikrobiyata, besinlerin vücüttaki etkileri, eksik vitamin ve mineraller üzerinde durmaktayız.

      Fonksiyonel tıp diyetlerinde biyokimsal bulguları değerlendirerek programlar oluşturmaktayız. İnflamasyonu ortadan kaldırarak, vücudun doğru emilim ve doğru sindirim yapması, bağırsak florasının dengelenmesi, bağışıklık sisteminin  güçlenmesi, eksik vitamin ve minerallerin yerine konularak,  sistemin doğru çalışmasını  amaç ediniyoruz.

      Fonksiyonel tıp diyetleri kişiye özgü ve bireysel fatklılıklar içerir, klinik bulgulara göre eliminasyon diyeti, otoimmün protokol ve histamin protokolu uygulamakta olduğumuz protokollerdir.

Fonksiyonel tıp nedir? Ne  değildir?

      Fonksiyonel tıp, modern  tıbbın yerine geçen veya ona  alternatif bir yaklaşım değildir; modern tıbbı destekleyen ve beraber kullanılan destek verici  bir yaklaşımdır. Modern tıp bir hastalığa veya organa odaklanırken, fonksiyonel tıp hastalığa daha bütüncül açıdan bakılmasına ve kök nedenlerin bulunmasına ışık tutar.

Foksiyonel Tıbba Destek Olarak Uygulanan Bazı Tedaviler

     Fonksiyonel tıbba destek olarak kullanılan bazı tedavi yöntemleri; akupunktur, biorezonans, ozon,mezoterapi, hacamat, fitoterapi,homeopati, gibi geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden yararlanılır.

Fonksiyonel Tıp Hangi Hastalıkların Tedavisinde Uygulanır ?

    Fonksiyonel tıp yaklaşımı kronik hastalıkların yanı sıra son zamanlarda  çok duyduğumuz tanı konulamamış bir çok hastalığın tedavi sürecine destek olmakta ve iyileşmeye katkıda bulunmaktadır.

  • Nedeni bulunamamış ağrılar, nedeni bulunamamış cilt rahatsızlıkları
  • Otoimmün hastalıklar, Diyabet, Romatoid Artrit, Sedef Hastalığı, Multipl skleroz, Lupus, İnflamatuar Bağırsak Hastalığı (İBS), Haşimoto Tirioditi, Reflü, Gastrit
  • İnsülin Direnci, Tip 2 Diyabet,
  • Kardiyovasküler hastalık.
  • Metabolik sendromprediyabetve insülin direnci
  • Fibromiyalji
  • Depresyon, Demans
  • Çevre ve Gıda Alerjileri

      Fonksiyonel tıp yaklaşımıyla bu hastalıklardan kurtulmak, hatta yakalanmadan önlemek mümkün.  

Konvansiyonel(Geleneksel) Tıp ile Fonksiyonel Tıp Arasındaki Farklar

Konvansiyonel (Geleneksel) Tıp

Fonksiyonel, Bütünleştirici Tıp

-Hastalığı teşhis eder

-Hastalığın kaynağını belirler

-Hastalığı tedavi eder

-Vücudun hastalıkları ortadan kaldırmasını sağlamak için sağlıklı işlevi geri yükler

-Hastalığı tedavi etmek için öncelikle ilaç, cerrahi ve tıbbi prosedürlere dayanır

-Geleneksel, fonksiyonel, kayropraktik, osteopatik, besin infüzyonu, kilo kaybı, ortopedik, temel eğitim, çevresel müdahale ve yaşam tarzı değişiklikleri dahil olmak üzere çok sayıda yaklaşım kullanır.

-Benzer semptomları olan tüm hastaları aynı şekilde tedavi eder

– Kişiye özel tedavi planı uygular

-Hasta pasif olarak tedavi görür

-Hasta, sıklıkla çevresel ve yaşam tarzı faktörlerine dikkat etmeyi gerektiren tanı ve tedaviye aktif olarak katılır.

-Semptomları ve hastalıkları hafifletmek için dışarıdan tedavi eder

-Hastalık kaynağını ortadan kaldırmak ve sağlığı iyileştirmek için içten dışa doğru davranır

Siz de fonksiyonel tıp yaklaşımı ile sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek, ileride ortaya çıkacak sağlık sorunlarını önleyerek forma girmek için bize ulaşabilir, merkezimizden destek alabilirsiniz.

Diyetisyen Şahin Demircioğlu

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni

Randevu  için;

Tel: 0216 642 68 66

Whatsapp: 0541 642 68 66

e-mail: info@alvobeslenme.com

No Reviews